Tatar wołowy

Wyśmienity półprodukt przygotowany z najwyższej jakości mięsa wołowego służący do przyrządzenia prawdziwie polskiego dania, jakim jest tatar. Mięso jest już odpowiednio przyprawione. Wystarczy tylko dodać żółtko jajka, pokrojoną w kostkę cebulkę, ogórek kwaszony i ewentualnie grzybki konserwowe, wszystko wymieszać i wspaniałe danie jest już gotowe.

Informacja na temat składu produktu:

Podstawowymi składnikami stanowiącymi około 99,5% masy produktu są: mięso wołowe, woda, błonnik i skrobia z grochu, sól, przyprawy, i ekstrakty. Zawarty w produkcie błonnik ma za zadanie „wyłapywanie” cząsteczek wody, która w naturalny sposób wydostaje się z rozdrobnionych włókien mięśniowych – ten „brak” wody dla mikroorganizmów, które zawsze są w mniejszej lub większej ilości w produktach surowych - to warunek trwałości i bezpieczeństwa. Produkt ten przeznaczony do spożycia na surowo.

Pozostałe składniki (czyli około 0,5%) to askorbinian, mleczan, cytrynian oraz jedyny składnik - azotyn sodu- który jest prawnie zaliczony od konserwantów. Askorbinian, mleczan i cytrynian są dodatkami dopuszczonymi do stosowania w produktach spożywczych i powszechnie używanymi ze względów technologicznych, ale jednocześnie są one naturalnie występującymi związkami powstającymi podczas przemian biochemicznych w każdym z nas.

Każda partia tego produktu przed wysłaniem do sklepów jest weryfikowana pod względem  zgodności z obowiązującym prawem określającym mikrobiologiczne parametry bezpieczeństwa. Wytwarzany jest on tylko i wyłącznie ze świeżego, wyselekcjonowanego mięsa wyprodukowanego w zakładach „SOKOŁÓW” S.A. przy zachowaniu najwyższych standardów higienicznych gwarantujących uzyskanie mięsa o wyjątkowej czystości mikrobiologicznej. Trwałość  Tatara i jego bezpieczeństwo należy  od  jakości użytego mięsa, tj. wspomnianej czystości mikrobiologicznej  oraz restrykcyjnych rygorów sanitarnych w procesie produkcji.

Zapytaj o ten produkt

Sokołów Szczególnie polecane produkty