powrót

Filary CSR – Porozmawiajmy o dobrym jedzeniu

Czy można nauczyć się zdrowego odżywiania? Zdecydowanie tak! W Sokołowie wiemy, że poszerzać swoją wiedzę na ten temat można w bardzo interesujący i atrakcyjny sposób. O odpowiednio zbilansowanej diecie, walorach odżywczych poszczególnych produktów czy apetycznych przepisach na zdrowe dania możemy rozmawiać bez końca. Wszystko to z myślą o propagowaniu dobrych nawyków żywieniowych i promocji zdrowego stylu życia. Trudno bowiem zaprzeczyć stwierdzeniu, że w zdrowym ciele – zdrowy duch!

Działania CSR – Warsztaty z pomysłem

Od 2016 roku Sokołów S.A. prowadzi warsztaty kulinarne, które gromadzą zarówno ekspertów z dziedziny odżywiania i gotowania, jak i dzieci i ich rodziców, seniorów czy sportowców. O pysznym, ale i zdrowym jedzeniu, chętnie rozmawiamy też z dziennikarzami oraz blogerami. Smaku dodaje ponadto wyjątkowe otoczenie – malowniczo położony Dworek Ziemiański w Woli Suchożebrskiej, w którym odbywa się większość warsztatów. Sztuka kulinarna zgodna z najnowszymi trendami żywieniowymi i edukacja w zakresie zdrowego odżywiania – to właśnie tu możesz je poznać.

Dla smaku, dla zdrowia

Spotkania w ramach warsztatów kulinarnych organizowane są średnio sześć razy w roku. Ich formuła pozwala na angażowanie uczestników we wspólne dyskusje, gotowanie i dzielenie się wiedzą.

Dzięki aktywności gości poznajemy ich oczekiwania i upodobania związane z naszą ofertą – a to z kolei może stać się pierwszym krokiem do wykreowania zupełnie nowego, smakowitego i zaskakującego produktu. Podczas spotkań warsztatowych zajmujemy się zarówno nowymi trendami w żywieniu, jak i kulinarnymi inspiracjami, które wręcz kipią od smaków i aromatów. Dotykamy też spraw ważnych dla społeczeństwa. Odpowiednio zbilansowana dieta jest bowiem jednym z kluczowych czynników decydujących o dobrej kondycji diabetyków czy osób starszych – mówi Marcin Bałanda, Dyrektor Spółki ds. PR i Komunikacji. Troska o prawidłowe żywienie jest zgodna z wartościami Sokołowa oraz podzielanych przez firmę podstaw działań z zakresu CSR.

Nauka od najlepszych

Z warsztatami kulinarnymi jesteśmy wszędzie tam, gdzie potrzebny jest zastrzyk świeżej porcji wiedzy o odżywianiu. Aby zapewnić naszym gościom najbardziej aktualną wiedzę o odżywianiu i sztuce kulinarnej, do współpracy zaprosiliśmy uznanych ekspertów. Jednym z nich jest Dominik Moskalenko, doradca kulinarny Sokołów S.A., laureat prestiżowych konkursów i szef kuchni, który fachu uczył się w Polsce i w Wielkie Brytanii, gdzie miał okazję gotować m.in. dla królowej Elżbiety II czy Davida Beckhama.