powrót

Smak, który tworzymy dla Ciebie

Wyrusz z nami w kulinarną podróż

Dobre jedzenie, zbilansowana dieta i poszukiwanie nowych smaków – czy są dla Ciebie ważne? W Sokołowie wierzymy, że tak! Przygotowanie posiłków ze starannością i celebrowanie ich także na co dzień – to prosta droga do odkrywania na nowo kulinarnych przyjemności. Tworząc nasze produkty i pracując nad ich wyjątkowym smakiem, myślimy o tych właśnie chwilach, spędzanych przy stole wspólnie z najbliższymi. Zapraszamy do rozpoczęcia z nami kulinarnej przygody, w której najnowsze trendy żywieniowe łączymy z najwyższymi standardami bezpieczeństwa, tworząc idealnie skomponowaną dietę.

Z pasji do smaków

W Sokołowie z pasją tworzymy smaki i szukamy nowych rozwiązań. Robimy to, opierając się na dwóch  filarach: poszanowania dla natury i tradycyjnych receptur oraz dbałości o naszych konsumentów. Troska o zbilansowaną dietę jest dla nas równie ważna, jak wysoka jakość składników, z których przygotowujemy produkty.

Nowe smaki tworzymy z autentyczną pasją. Kochamy eksperymenty kulinarne i wyznaczanie szlaków w tym zakresie, a tworzenie nieoczywistych połączeń – to nasz żywioł. Znamy wszystkie najnowsze trendy żywieniowe. Aktualne potrzeby konsumentów twórczo łączymy z naszymi inspiracjami, oferując produkty pełne wyjątkowych walorów smakowych i bogate w składniki odżywcze.

Na bieżąco korzystamy z danych zebranych na platformie Mintel, by wiedzieć, jak zmieniają się gusta naszych konsumentów i móc odpowiadać na te oczekiwania. Wiemy jednak, że statystyka to nie wszystko. Najważniejsi są ludzie – dlatego chętnie słuchamy opinii o naszych produktach. Stąd też pomysł stworzenia w Sokołowie innowacyjnego zespołu, którego zadaniem jest opracowanie i wdrożenie nowych produktów.

Razem w służbie smaku

Zespół innowacyjny tworzą nasi pracownicy, z wielu różnorodnych działów. Wszyscy zaangażowali się w to zadanie, wierząc, że działając razem, możemy więcej. W pracach zespołu uczestniczą technologowie żywności, przedstawiciele biura handlu, działu marketingu, PR i komunikacji oraz szef kuchni Dominik Moskalenko. Wspólnie testują i smakują, sprawdzają i oceniają, by znaleźć najlepsze rozwiązania, które potem trafią w gusta konsumentów. A zadanie wcale nie jest łatwe. Nasz zespół szuka bowiem nie tylko najlepszych smaków – celem jest tu spełnienie wszystkich potrzeb klientów, również w zakresie składu, gramatury czy formy opakowania. Członkowie zespołu rozważają także kwestie najlepszego sposobu wprowadzenia produktu na rynek, tak by każdy konsument mógł dowiedzieć się o nowości.

Uważnie słuchamy opinii innych

W Sokołowie od lat współpracujemy z blogerami. Cenimy ich wiedzę i doświadczenie, wierząc, że dodatkowe opinie pomagają wzbogacić nasze produkty o nową jakość. Opracowując receptury produktów warzywnych "Z Gruntu Dobre", zaprosiliśmy do Akademii Smaku Sokołów grupę blogerów – również tych na diecie bezmięsnej, by jako pierwsi mogli spróbować naszych produktów i wyrazić zdanie na ich temat. Blogerzy bardzo zaangażowali się w to zadanie. Wszystkie opinie zebrane podczas warsztatów zostały przekazane zespołowi innowacyjnemu, który wykorzystał je w dalszych pracach nad produktami. Często też wysyłamy produkty Sokołowa do blogerów, którzy aktywnie uczestniczą w warsztatach w naszej Akademii Smaku, by podzielili się z nami swoim zdaniem na temat tych nowości. To bardzo cenna współpraca – dzięki tak pozyskanym głosom z zewnątrz, uzyskujemy pełniejszy obraz naszych wyrobów.

Niezwykle istotne są dla nas również sygnały płynące od naszych partnerów biznesowych i sieci sklepów, z którymi współpracujemy. Dzięki tym wszystkim opiniom możemy dopracowywać receptury, jak również optymalizować cały proces – od stworzenia produktu aż po umieszczenie go na sklepowej półce.