MAKARON Z PASTĄ MIĘSNO-WARZYWNĄ

MAKARON Z PASTĄ MIĘSNO-WARZYWNĄ
MAKARON Z PASTĄ MIĘSNO-WARZYWNĄ
MAKARON Z PASTĄ MIĘSNO-WARZYWNĄ
MAKARON Z PASTĄ MIĘSNO-WARZYWNĄ
30 minut
4 osoby
łatwe
Składniki

1 opakowanie makaronu typu spaghetti
1 opakowanie pasty – wieprzowina z grillowaną papryką Sokołów
80 ml gęstej śmietany lub śmietany kokosowej
2 łyżki oliwy lub oleju
starty ser żółty do posypania
zioła do dekoracji (np. tymianek)
sól
 

Przygotowanie
  1. Makaron ugotować w osolonej wodzie. Gdy będzie miękki, odlać szklankę wody (zostanie wykorzystana do przyrządzenia sosu), a następnie odcedzić za pomocą sita.
  2. Pastę przełożyć do miski. Dolać olej lub oliwę, wodę z gotowania makaronu i śmietanę. Szybko wymieszać. 
  3. Makaron przełożyć do garnka. Wlać powstały sos i wymieszać. Potrawę wyłożyć na talerze, posypać startym serem żółtym i udekorować ziołami.