Niezbędnik imprezowy

Całość
15 minut
Ilość osób
2 osoby
Skomplikowanie
łatwe
Składniki: 

3 liście zielonej sałaty karbowanej
16 czarnych oliwek
8 jajeczek przepiórczych
1/2 pomarańczowej papryki
1/2 opakowania kabanosków wieprzowych z dodatkiem indyka Sokoliki
8 pomidorków koktajlowych
2 łyżki kukurydzy konserwowej
1 nieduża fioletowa marchewka
1 łyżka oleju lnianego
sól himalajska

 

Przygotowanie: 
  1. Jajeczka przepiórcze umieścić we wrzątku, gotować przez 3-4 minuty, po czym zalać zimną wodą, obrać i osuszyć.
  2. Kabanoski pokroić na kawałki (0,5-1 cm długości). Paprykę pokroić w drobną kostkę, a marchewkę w cienkie plasterki. Oliwki i kukurydzę odsączyć.
  3. Na talerzyk wyłożyć liście sałaty karbowanej i skropić je olejem lnianym. Na sałacie ułożyć kolejno paseczki z czarnych oliwek, jajeczek, papryki, kabanosków, pomidorów, kukurydzy i marchewki. Całość można dodatkowo oprószyć solą himalajską.