Zapiekanka makaronowa z kabanoskami

Całość
45 minut
Pieczenie: 
15-20 minut
Ilość osób
4-6 osób
Skomplikowanie
łatwe
Składniki: 

1 opakowanie kabanosków wieprzowych z dodatkiem indyka Sokoliki
1 opakowanie ulubionego makaronu
1 butelka passaty pomidorowej
1 pęczek bazylii
150 g startej mozzarelli
kilka czarnych lub zielonych oliwek
sól i pieprz

 

Przygotowanie: 
  1. Makaron ugotować według instrukcji podanej na opakowaniu, ostudzić i przełożyć do dużej miski. 
  2. Do makaronu dodać pokrojone na małe kawałki kabanoski. Wlać passatę i dołożyć posiekaną bazylię. Całość wymieszać, doprawić solą oraz pieprzem i przełożyć do naczynia do zapiekania. 
  3. Składniki posypać tartą mozzarellą oraz oliwkami i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180°C. Piec przez 15-20 minut.