TATAR WOŁOWY PODAWANY Z GRZANKAMI

TATAR WOŁOWY PODAWANY Z GRZANKAMI
TATAR WOŁOWY PODAWANY Z GRZANKAMI
40 minut
4 osoby
łatwe
Składniki

400 g ligawy wołowej Uczta Qulinarna Sokołów
1 cebula 
1 mały słoik grzybków marynowanych
kilka ogórków korniszonów
1 łyżka ketchupu
1 łyżka musztardy
2 łyżki sosu Worcester 
sól i pieprz
2 łyżki oleju
3 łyżki wody
bagietka
 

Przygotowanie
  1. Mięso zmielić maszynką do mięsa lub bardzo drobno posiekać. Cebulę, grzybki marynowane, ogórki konserwowe drobno posiekać. Do mięsa dodać pokrojone dodatki, ketchup, musztardę, sos Worcester, olej, wodę. Całość dokładnie wymieszać. Przyprawić solą i pieprzem. 
  2. Bagietkę pokroić na kromki. Wstawić do piekarnika na ok. 5 minut do uzyskania złocistego koloru. 
  3. Przygotowanego tatara podawać z grzankami.