Grzegorz Zawierucha z propozycjami śniadaniowymi na antenie TVN
2 sierpnia 2020 r. Grzegorz Zawierucha, zwycięzca ósmej edycji MasterChefa, podzielił się z widzami programu „Dzień Dobry Wakacje” oryginalnymi przepisami z dodatkiem sokołowskich parówek.
Parówki na stałe wpisały się w nasze śniadaniowe menu, jednak najczęściej decydujemy się na ekspresowe podgrzanie parówek w wodzie i podanie z pieczywem. Podczas programu „Dzień Dobry Wakacje” Grzegorz Zawierucha podzielił się z widzami i wczasowiczami wypoczywającymi na międzyzdrojskiej plaży kulinarnymi inspiracjami, udowodniając, że z sokołowskich parówek można wyczarować prawdziwe śniadaniowe cudeńka.
Wspólne gotowanie stanowiło nie tylko doskonałą okazję do zachęcania widzów stacji TVN do zabawy w kuchni, ale i zaprezentowania dedykowanej dzieciom linii Sokoliki. Wszystkie produkty tej marki charakteryzuje tzw. czysta etykieta – mają one naturalny skład i są pozbawione konserwantów oraz substancji dodatkowych. Są cennym źródłem pełnowartościowego białka, stanowiącego niezbędny element codziennej diety dziecka.
Materiał video z wydarzenia dostępny pod linkiem:
https://dziendobry.tvn.pl/a/parowki-wedlug-grzegorza-zawieruchy-kuchnia-to-jest-zabawa
Wypróbuj autorskie przepisy Grzegorza Zawieruchy!
PRZEPISY
ŻEGLARSKIE PARÓWKI Z JAJKIEM SADZONYM
PARÓWKI W CIEŚCIE ZE SZPINAKOWYM DODATKIEM
SAŁATKA Z PARÓWKAMI I ZIEMNIAKAMI
PASTA Z SZYNECZKI DROBIOWEJ