ZUPA KREM Z PO-GRILLOWYCH WARZYW

ZUPA KREM Z PO-GRILLOWYCH WARZYW
ZUPA KREM Z PO-GRILLOWYCH WARZYW
25 minut
4 osoby
łatwe
Ingredients

1 opakowanie boczku surowego wędzonego Sokołów 
grillowane warzywa: cukinia, papryka czerwona, bakłażan
100 g orzechów nerkowca
2 ząbki czosnku
około 750 ml wody
oliwa z oliwek
sól i pieprz
ocet winny
zwiędłe zioła
 

Preparation
  1. Orzechy podprażyć na patelni i zmiksować w robocie kuchennym. 
  2. Dodać warzywa i czosnek, wszystko zmiksować. Dodać wodę oraz oliwę z oliwek, do uzyskania konsystencji kremu. Doprawić solą, pieprzem i octem. 
  3. Boczek podpiec na patelni, aż zrobi się chrupiący. Zioła zmiksować z oliwą na pastę. 
  4. Zupę podawać z chipsem z boczku i pastą z ziół.