KIEŁBASA KOLSKA

 

Kiełbasa kolska to wysokiej klasy wędlina przygotowana z wyselekcjonowanych mięśni szynki wieprzowej. Jest to produkt niewędzony, w charakterystycznej czarnej osłonce. Dodatek pełnych ziaren zielonego pieprzu nadaje tej kiełbasie bardzo oryginalny smak. Wędlina znakomita na kanapki.

Forma pakowania: VAC ok. 500 g

do kanapek

Wartości odżywcze (w 100 g produktu):
energia
134 kcal
tłuszcz
6 g
cukier
1 g
kwasy tł. nasycone
2,4 g
białko
18 g
węglowodany
1,5 g
sól
2,5 g
Składniki: 
  • mięso wieprzowe 90%, woda, sól, pieprz zielony 2,3%, glukoza, maltodekstryna, regulator kwasowości: cytrynian sodu, przyprawy, substancja zagęszczająca: karagen, stabilizatory: trójfosforany, przeciwutleniacz: askorbinian sodu, substancja konserwująca: azotyn sodu.
  • Możliwa obecność: soi, glutenu, mleka (łącznie z laktozą), selera, gorczycy.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: 
  • Kiełbasa kolska
KIEŁBASA KOLSKA