KIEŁBASA KRAKOWSKA PIECZONA

 

Znakomita kiełbasa drobiowo-wieprzowa przygotowana z wyselekcjonowanych mięs z dodatkiem czarnego pieprzu, czosnku i kminku. Charakteryzuje się kruchą konsystencją. Jest to wędlina idealna jako przekąska lub przystawka na zimno albo jako dodatek do sałatek, pizzy i zapiekanek.

Forma pakowania: MAP ok. 1,3 kg

do kanapek

do sałatek

dodatek do pizzy

przystawka

Wartości odżywcze (w 100 g produktu):
energia
238 kcal
tłuszcz
16 g
cukier
0,2 g
kwasy tł. nasycone
6,6 g
białko
23 g
węglowodany
0,5 g
sól
1,8 g
Składniki: 
  • filet z piersi kurczaka (do wyprodukowania 100 g gotowego wyrobu wykorzystano 79 g fileta z piersi kurczaka), mięso wieprzowe (do wyprodukowania 100 g gotowego wyrobu wykorzystano 26 g mięsa wieprzowego), tłuszcz wieprzowy, sól, stabilizatory: trifosforany, przyprawy naturalne (zawierają: pieprz, kminek, czosnek), przeciwutleniacz: askorbinian sodu, cukier, aromat dymu wędzarniczego, substancja konserwująca: E250.
  • Możliwa obecność: mleka, laktozy, soi, selera, gorczycy, glutenu.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: 
  • Kiełbasa krakowska pieczona
KIEŁBASA KRAKOWSKA PIECZONA