SALAMI W OBSYPCE

 

Salami w obsypce to jedno z naszych najpopularniejszych salami. Długi proces dojrzewania w połączeniu ze specjalnie wybranym surowcem i odpowiednimi przyprawami gwarantuje wyśmienity produkt. Dzięki popularności wśród klientów salami w obsypce produkowane jest aż w 13 różnych wersjach – każda z przypraw nadaje mu inny, wyrazisty smak. Są to między innymi: czerwony i zielony pieprz, czerwona i zielona papryka, ser, czosnek, jager fix, teksas, wersal, pampa, cebula, pomidor, zioła prowansalskie.

Forma pakowania: worek perforowany ok. 2,3 kg

przystawka

dodatek do pizzy

do kanapek

Wartości odżywcze (w 100 g produktu):
energia
456 kcal
tłuszcz
40 g
cukier
1,5 g
kwasy tł. nasycone
17 g
białko
20 g
węglowodany
4 g
sól
4,2 g
Składniki: 
  • mięso wieprzowe (do wyprodukowania 100 g wyrobu wykorzystano 128 g mięsa wieprzowego), tłuszcz wieprzowy, posypka 3% (w zależności od wersji posypki zawiera np. pieprz, paprykę, ser, czosnek itd.), sól, przyprawy (w tym aromaty przypraw), błonnik pszenny bezglutenowy, glukoza, cukier, barwnik: kwas karminowy, przeciwutleniacz: izoaskorbinian sodu, substancja konserwująca: azotyn sodu, kultury starterowe.
  • Możliwa obecność: selera, soi, gorczycy i pochodnych mleka.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: 
  • Salami w obsybce
SALAMI W OBSYPCE