CORN DOGI
Składniki
1 jajko
300 g mąki kukurydzianej
300 g mąki pszennej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
500 ml mleka
szczypta papryki wędzonej
szczypta kurkumy
szczypta soli
1 opakowanie parówek Stówek
2 l oleju do smażenia
wykałaczki
Przygotowanie
- Do miski wbić jajko, roztrzepać widelcem, dodać mąkę pszenną i kukurydzianą, proszek do pieczenia, przyprawy, szczyptę soli, mleko. Całość wymieszać trzepaczką. Jeśli ciasto wyszło za rzadkie dosypać mąki, tak aby otrzymać konsystencję delikatnie gęstszą od ciasta naleśnikowego.
- Nabić parówki na wykałaczki, maczać w cieście i smażyć na głębokim oleju, aż ciasto będzie miało rumianą skórkę. Wyjąć na ręcznik papierowy, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.