CORN DOGI

CORN DOGI
CORN DOGI
20 minut
4 osoby
łatwe
Wydrukuj
corn-dogi.pdf (570.39 KB)
Składniki

1 jajko
300 g mąki kukurydzianej
300 g  mąki pszennej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
500 ml mleka
szczypta papryki wędzonej
szczypta kurkumy
szczypta soli
1 opakowanie parówek Stówek 
2 l oleju do smażenia
wykałaczki
 

Przygotowanie
  1. Do miski wbić jajko, roztrzepać widelcem, dodać mąkę pszenną i kukurydzianą, proszek do pieczenia, przyprawy, szczyptę soli, mleko. Całość wymieszać trzepaczką. Jeśli ciasto wyszło za rzadkie dosypać mąki, tak aby otrzymać konsystencję delikatnie gęstszą od ciasta naleśnikowego. 
  2. Nabić parówki na wykałaczki, maczać w cieście i smażyć na głębokim oleju, aż ciasto będzie miało rumianą skórkę. Wyjąć na ręcznik papierowy, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.