![](/sites/default/files/styles/max_1920/public/config_default_image/themes/theme/images/optimized/recipe-header-def.png?itok=jwOzLrcF)
KANAPECZKI Z JAJKIEM SADZONYM
Składniki
500 g pumpernikla żytniego ciemnego
1 hummus z czarnuszką Z Gruntu Dobre /pasta z cukinii z suszonymi pomidorami Z Gruntu Dobre/ pasta warzywna z ciecierzycą Z Gruntu Dobre
olej do smażenia
10 jajek przepiórczych
dowolne kiełki
sól i pieprz
Przygotowanie
- Pumpernikiel pokroić, każdą kromkę na 4 części.
- Rozgrzać patelnię i wyłączyć gaz. Wbić jajka i smażyć aż będą ścięte.
- Kromki pumpernikla posmarować pastą/ hummusem Z Gruntu Dobre. Nałożyć kiełki na każdą posmarowaną kromkę. Na całość ułożyć usmażone jajka. Doprawić solą i pieprzem.
- Udekorować kiełkami.