KOLOROWA SAŁATKA Z SALAMI CHIPS

KOLOROWA SAŁATKA Z SALAMI CHIPS
KOLOROWA SAŁATKA Z SALAMI CHIPS
25 minut
4 osoby
łatwe
Składniki

Sałatka:

1 opakowanie salami chips o smaku ketchupu 
4 papryki czerwone średniej wielkości 
1 i 1/3 szklanki ugotowanej komosy ryżowej 
2/3 szklanki groszku zielonego mrożonego 
1/2 szklanki kukurydzy konserwowej 
3 łyżki prażonych solonych pestek słonecznika 
8 cm białej części pora 
listki roszponki do dekoracji 

Dressing: 

4 łyżki oliwy z oliwek 
1 ząbek czosnku 
1 łyżka octu winnego białego 
1 płaska łyżeczka miodu
1/2 łyżeczki płatków chili 
 sól, świeżo mielony pieprz 
 

Przygotowanie
  1. Wszystkie składniki dressingu zblendować na gładki sos. 
  2. Od papryk odciąć wierzch z ogonkiem i oczyścić je z gniazd nasiennych. 
  3. Pora pokroić na cienkie plasterki. 
  4. Groszek gotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. 
  5. Salami pokroić w paseczki. 
  6. Do miski wrzucić komosę, groszek, kukurydzę, pora oraz salami i pestki słonecznika. Całość polać przygotowanym dressingiem i delikatnie wymieszać. Tak przygotowaną sałatką wypełnić papryki, a na koniec udekorować listkami roszponki.