![](/sites/default/files/styles/max_1920/public/config_default_image/themes/theme/images/optimized/recipe-header-def.png?itok=jwOzLrcF)
SAŁATKA Z SOCZEWICY Z PODSMAŻANYMI PARÓWKAMI SOKOLIKI
![SAŁATKA Z SOCZEWICY Z PODSMAŻANYMI PARÓWKAMI SOKOLIKI](/sites/default/files/styles/recipe_img/public/images_recipe/SA%C5%81ATKA%20Z%20SOCZEWICY%20Z%20PODSMA%C5%BBANYMI%20PAR%C3%93WKAMI%20SOKOLIKI%20%281%29.jpg.png?itok=-ffRsmKm)
30 minut
4 osoby
łatwe
Wydrukuj
Składniki
200 g soczewicy zielonej
3 papryki różnego koloru
100 g pomidorków cherry
1 opakowanie parówek Sokoliki
natka pietruszki
kolendra
oliwa z oliwek
sok z cytryny
sól i pieprz
Przygotowanie
Soczewicę gotować do miękkości w osolonej wodzie. W tym czasie pokroić paprykę w drobną kostkę, a pomidory przekroić na pół. Parówki pociąć na plasterki i podsmażyć do uzyskania lekko złotawej barwy. Ostudzoną soczewicę wymieszać z resztą składników oraz posiekaną natką pietruszki i kolendrą. Całość doprawić oliwą, sokiem z cytryny, solą i pieprzem.