SCHAB NADZIEWANY MIĘSEM, TWAROGIEM I BOCZNIAKAMI

SCHAB NADZIEWANY MIĘSEM, TWAROGIEM I BOCZNIAKAMI
SCHAB NADZIEWANY MIĘSEM, TWAROGIEM I BOCZNIAKAMI
4-6 osób
łatwe
Składniki

1 opakowanie schabu Sokołów Uczta Świeżość i Smak
150 g mięsa mielonego Sokołów (ok. 150 g)
1 cebula
1 ząbek czosnku
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
200 g boczniaków lub innych grzybów
50 g twarogu
3 łyżki oleju 
sól i pieprz
 

Przygotowanie
  1. Cebulę i boczniaki pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju i dodać cebulę. Posolić i smażyć do zeszklenia. Dorzucić boczniaki i drobno posiekany czosnek. Całość wymieszać i podgrzewać, aż odparuje woda. Przełożyć do miski i wsypać drobno pokrojoną natkę pietruszki, mięso mielone oraz twaróg. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
  2. Schab wyjąć z opakowania. Odkroić błonki. W schabie zrobić nacięcie, tworząc kieszonkę. Farsz przełożyć np. do rękawa cukierniczego i nadziać nim schab. Mięso oprószyć solą oraz pieprzem i polać resztą oleju. Włożyć do piekarnika rozgrzanego do temp. 180°C i piec przez 45 minut.