SKRZYDEŁKA W SOSIE BUFFALLO

SKRZYDEŁKA W SOSIE BUFFALLO
60 minut
3 osoby
łatwe
Wydrukuj
Składniki

1 kg skrzydełek
sól, pieprz
2-3 łyżki oleju

Sos buffallo:

100 ml ostrego sosu, np. piri piri, tabasco lub inny
80 g masła
50 ml octu z białego wina lub jabłkowego
1 łyżka sosu Worcestershire
sól 
 

Przygotowanie
  1. Skrzydełka podzielić na dwie części, natrzeć solą i pieprzem, chwilę obsmażyć na patelni, po czym piec w piekarniku rozgrzanym do temperatury 190ºC, aż będą przyrumienione, a mięso będzie odchodziło od kości.
  2. Składniki na sos umieścić w rondelku i podgrzewać, energicznie mieszając. Gotowe skrzydełka wymieszać z sosem buffallo. Danie można serwować z chrupiącymi kawałkami marchewki i selera naciowego oraz kwaśną śmietaną lub sosem jogurtowym.