WIEŻYCZKI Z PASZTETEM

WIEŻYCZKI Z PASZTETEM
25 minut
3 osoby
łatwe
Wydrukuj
Składniki

50 g herbatników
50 g pierników 
40 g masła
140 g Pasztetu Pieczonego Naturrino 
40 g serka koziego (kanapkowego)
30 g suszonej żurawiny 
30 orzechów włoskich
1 ugotowany burak
1 mandarynka
rozmaryn do dekoracji
 

Przygotowanie
  1. Herbatniki i pierniki zmiksować blenderem. Dodać roztopione masło i dalej miksować do momentu uzyskania konsystencji mokrego piasku. Masą wypełnić dno trzech obręczy kulinarnych, docisnąć popychaczem. Wstawić do lodówki na 15 minut.
  2. Pasztet rozgnieść widelcem wraz z serkiem, żurawiną oraz posiekanymi orzechami włoskimi (3 całe sztuki pozostawiamy do dekoracji).
  3. Buraki zetrzeć na tarce o średnich oczkach i dokładnie odcisnąć.
  4. Do obręczy kulinarnych z ciasteczkowym spodem wyłożyć warstwę pasztetowej masy i dobrze docisnąć, a następnie porcję buraczków i ponownie docisnąć. Zdjąć obręcze. Wierzch udekorować cząstkami mandarynki, orzechem oraz gałązkami rozmarynu.