Sokołowska cielęcina na antenie TVN
Słoneczna niedziela sprzyja gotowaniu – tym bardziej w tak pięknych okolicznościach przyrody jak plaża w zachodniopomorskim Dziwnowie. 9 sierpnia 2020 r. Sebastian Olma, zwycięzca drugiej edycji programu kulinarnego Top Chef, przez cały poranek prezentował dania z sokołowską cielęciną, co zarejestrowały kamery „Dzień Dobry Wakacje”.
Cielęcina jest uznawana za mięso wykwintne. Jej delikatny smak sprawia, że dania nabierają lekkości i rozpieszczają podniebienia nawet najwybredniejszych smakoszy. Na tle innych gatunków mięs wyróżnia się wysoką wartością odżywczą, dlatego jest zalecana w żywieniu dzieci, seniorów oraz osób dążących do uzyskania i utrzymania szczupłej sylwetki. Ważne, by kupować ją u sprawdzonego źródła, czyli w sokołowskich sklepach firmowych.
Podczas gotowania na antenie TVN Sebastian Olma nazwał cielęcinę „królową polskich mięs” i zaprezentował autorskie dania z cielęciną: bulion z grzybami, udziec z warzywnym ratatouille oraz sznycel z musztardą i jajkiem sadzonym.
Materiał video z wydarzenia dostępny pod linkiem:
https://dziendobry.tvn.pl/a/krolowa-polskich-mies-wedlug-sebastiana-olmy-czyli-cielecina-na-kilka-sposobow