Wakacyjne grillowanie w Dziwnowie
8 sierpnia 2020 r. podczas programu „Dzień Dobry Wakacje” Sebastian Olma, zwycięzca drugiej edycji programu kulinarnego Top Chef, zachęcał do próbowania nowych smaków, przygotowując specjały na bazie sokołowskich produktów.
Kiełbasa, karkówka i kaszanka – to podstawa każdego udanego grilla. Są jednak sposoby na to, żeby dodać przygotowywanym na ruszcie potrawom odrobinę wyrafinowania. Na antenie TVN Sebastian Olma zdradził widzom programu oraz wczasowiczom wypoczywającym na plaży w Dziwnowie swoje sposoby na nieszablonowe dania z grilla i pokazał, jak z wieprzowiny przyrządzić prawdziwie królewską ucztę.
Materiał video z wydarzenia dostępny pod linkiem:
https://dziendobry.tvn.pl/a/grillowane-smakolyki-sebastiana-olmy-to-jest-cos-co-ja-bym-chcial-zjesc-na-plazy
Wypróbuj przepisy Sebastiana Olmy!
PRZEPISY
GRILLOWANY SCHAB Z BRZOSKWINIĄ
ŁOPATKA WIEPRZOWA Z ZIOŁAMI I PIECZONĄ MARCHWIĄ
ĆEVAPČIĆI Z GRILLOWANYMI WARZYWAMI
GRILLOWANA KARKÓWKA Z POMIDORKAMI I DRESSINGIEM BALSAMICZNYM
SAŁATKA GRECKA Z FETĄ I GRILLOWANĄ POLĘDWICZKĄ WIEPRZOWĄ