Wielkie grillowanie w Międzyzdrojach
Nadmorska plaża nie kojarzy się z gotowaniem, ale dla Grzegorza Zawieruchy, zwycięzcy ósmej edycji programu kulinarnego MasterChef, nie ma rzeczy niemożliwych. 1 sierpnia 2020 r. wspólnie gościli w programie „Dzień Dobry Wakacje”, by podzielić się z wczasowiczami i widzami TVN tajnikami grillowania mięsnych specjałów.
Podczas letniego gotowania w Międzyzdrojach Grzegorz Zawierucha zadbał, by Olivier Janiak, prowadzący „Dzień Dobry Wakacje”, plażowicze oraz widzowie przed telewizorami nie mogli narzekać na nudę. Przyrządził sokołowskie specjały: marynowaną karkówkę i kiełbasę z grilla.
Materiał video z wydarzenia dostępny pod linkiem:
https://dziendobry.tvn.pl/a/letnia-kuchnia-grzegorza-zawieruchy-kazdy-kucharz-powie-ze-produkt-to-jest-podstawa
Podczas wspólnego grillowania Grzegorz Zawierucha dzielił się kulinarną wiedzą i zachęcał do samodzielnego przygotowania prezentowanych potraw. Skorzystaj z jego autorskich przepisów!
PRZEPISY
KIEŁBASKI Z PROWANSALSKIM KAWIOREM
KISZKA ZIEMNIACZANA W KARMELIZOWANYCH CEBULACH
KARKÓWKA Z SALSĄ I SAŁATKĄ Z KUKURYDZY
SZASZŁYKI Z KIEŁBASY WIEPRZOWEJ