BIAŁA KIEŁBASA Z AROMATYCZNĄ CEBULĄ

BIAŁA KIEŁBASA Z AROMATYCZNĄ CEBULĄ
15 minut
4 osoby
łatwe
Składniki

1 opakowanie białej kiełbasy
1 kg cebuli
1 łyżeczki ziaren kuminu
1/2 łyżeczki ziaren czarnej lub białej gorczycy
1 łyżeczka curry
sól
olej do smażenia
natka pietruszki do dekoracji
 

Przygotowanie
  1. Cebulę obrać i pokroić w piórka. Na dużą patelnię wlać olej. Dodać gorczycę i kumin, a następnie przez chwilę smażyć. Do składników dołożyć cebulę.
  2. Całość połączyć z curry i doprawić solą do smaku. Smażyć, aż cebula stanie się szklista, często mieszając. 
  3. Cebulę przesunąć na brzeg patelni, a na środek wyłożyć kiełbasę i usmażyć na złoto. Od czasu do czasu kiełbasę przewrócić na drugą stronę. Przed podaniem potrawę posypać posiekaną natką pietruszki.

Pamiętaj: białą surową parzymy! Nie gotujemy!
Wkładamy do wrzącej wody, parzymy pod przykrywką.
Czas parzenia ok. 15 minut.