BIAŁA KIEŁBASA Z AROMATYCZNĄ CEBULĄ
Składniki
1 opakowanie białej kiełbasy
1 kg cebuli
1 łyżeczki ziaren kuminu
1/2 łyżeczki ziaren czarnej lub białej gorczycy
1 łyżeczka curry
sól
olej do smażenia
natka pietruszki do dekoracji
Przygotowanie
- Cebulę obrać i pokroić w piórka. Na dużą patelnię wlać olej. Dodać gorczycę i kumin, a następnie przez chwilę smażyć. Do składników dołożyć cebulę.
- Całość połączyć z curry i doprawić solą do smaku. Smażyć, aż cebula stanie się szklista, często mieszając.
- Cebulę przesunąć na brzeg patelni, a na środek wyłożyć kiełbasę i usmażyć na złoto. Od czasu do czasu kiełbasę przewrócić na drugą stronę. Przed podaniem potrawę posypać posiekaną natką pietruszki.
Pamiętaj: białą surową parzymy! Nie gotujemy!
Wkładamy do wrzącej wody, parzymy pod przykrywką.
Czas parzenia ok. 15 minut.