CHEESEBURGER
Składniki
400 g mielonego mięsa wołowego Sokołów
4 plasterki sera cheddar
8 krążków cebuli
4 plastry dużego pomidora
12 plasterków ogórka konserwowego
4 liście sałaty
4 bułki do hamburgerów
4 łyżeczki ketchupu
4 łyżeczki majonezu
sól, pieprz
Przygotowanie
- Mięso mielone wyrobić, po czym uformować 4 kotlety. Następnie smażyć na mocno rozgrzanej patelni grillowej lub grillu przez 2-5 minut z każdej strony (w zależności od stopnia wysmażenia, jaki chcemy uzyskać). Po usmażeniu oprószyć solą.
- Bułki przekroić na pół i podgrzać na patelni lub w piekarniku. Jedną część bułki posmarować ketchupem, a drugą majonezem. Na dolnej części bułki ułożyć sałatę, ogórek, burger, ser, pomidor i cebulę. Całość przykryć wierzchnią częścią bułki.