CIASTO FILO Z SALAMI I SEREM
Składniki
1 opakowanie Salami chips Sokołów
1 opakowanie gotowego ciasta filo
50 g roztopionego masła
100 g startej mozzarelli
1 czerwona cebula
½ żółtej papryki
100 g sera camembert
50 g sera pleśniowego
Przygotowanie
- Cebulę obrać i pokroić w piórka. Paprykę pociąć w paseczki. Naczynie żaroodporne posmarować roztopionym masłem i wyłożyć 2 arkuszami ciasta filo. Następnie posmarować je roztopionym masłem i wyłożyć na nie połowę startego sera mozzarella, czerwonej cebuli, żółtej papryki, sera camembert, sera pleśniowego i chipsów salami.
- Wyłożyć kolejne 2 arkusze ciasta filo, dokładnie posmarować roztopionym masłem i dołożyć resztę dodatków. Rogi ciasta posmarować roztopionym masłem i dobrze połączyć. Całość wstawić do piekarnika rozgrzanego do temperatury 170℃ i piec przez 10-15 minut (do uzyskania złoto-brązowego koloru).