Domowe hot dogi z prażoną cebulką

Całość
15 minut
Ilość osób
4 osoby
Skomplikowanie
łatwe
Składniki: 

4 parówki z szynki Sokołów
4 bułki do hot dogów
2 ogórki konserwowe
1-2 łyżki prażonej cebulki
po 2-3 łyżki musztardy i ketchupu
1 liść laurowy
2-3 ziarenka ziela angielskiego

 

Przygotowanie: 
  1. Parówki podgrzać w wodzie z dodatkiem 2-3 ziarenek ziela angielskiego oraz 1 liścia laurowego. Ogórki konserwowe pokroić w półplasterki. 
  2. Bułki do hot dogów przekroić (nie docinając do końca) i lekko podgrzać na patelni lub w piekarniku. Pieczywo posmarować niewielką ilością musztardy i ketchupu. 
  3. Bułki wypełnić pokrojonym ogórkiem i parówką. Wierzchy hot dogów polać musztardą oraz keczupem i posypać prażoną cebulką.