DOMOWE HOT DOGI Z SAŁATKĄ COLESLAW
Składniki
4 parówki Stówki
4 bułki do hot dogów
1/4 główki białej kapusty
1/4 główki czerwonej kapusty
1 mała marchewka
1/2 cebuli
1 czubata łyżka majonezu
1 łyżeczka musztardy
sól i pieprz
natka pietruszki lub kolendra do dekoracji
ketchup jako dodatek
Przygotowanie
- Kapustę białą i czerwoną poszatkować, po czym przełożyć do miski. Dodać posiekaną w drobną kostkę cebulę i startą marchewkę. Wymieszać z majonezem i musztardą. Całość wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
- Bułki przeciąć na pół, po czym włożyć na kilka minut do gorącego piekarnika. Parówki podgrzać w wodzie.
- W ciepłych bułkach umieścić parówki, sałatkę coleslaw i ketchup. Hot dogi podawać udekorowane listkami kolendry lub natki pietruszki.