FESTIWAL SNACKÓW
Składniki
1 mini sałata rzymska
1 opakowanie mini snacków wędzonych Sokołów
120 g sera camembert
1/2 kalafiora (marynata: 2-3 łyżki oleju rzepakowego, 1 łyżeczka cynamonu, sól, świeżo mielony pieprz)
3 morele
3 łyżki jagód goji
oliwa z oliwek, sól, świeżo mielony pieprz
Przygotowanie
- Sałatę porwać lub pokroić nożem na mniejsze kawałki.
- Kalafiora podzielić na mniejsze różyczki i obtoczyć dokładnie w marynacie (najlepiej wykorzystać pędzel), a następnie ułożyć na blaszce. Kalafiora piec przez ok. 25 minut w piekarniku nagrzanym do 200°C (funkcja góra-dół).
- Jagody zalać na ok. 10 sekund wrzątkiem, a następnie osuszyć na sitku. Morele pokroić na półksiężyce. Snacki wędzone pokroić wzdłuż na 4 części. Dobrze schłodzony ser pokroić na mniejsze kawałki.
- Do lunchboxa włożyć naprzemiennie wszystkie składniki sałatki, a na koniec całość skropić oliwą i doprawić solą i pieprzem.