FINEZYJNA KANAPKA
Składniki
3 sucharki
1 nieduże awokado
1 ząbek czosnku
1 łyżka soku z cytryny
sól himalajska
mielone płatki chili
10 sztuk salami chips o smaku klasycznym Sokołów
2 łyżki kukurydzy konserwowej
1/3 papryki czerwonej
5 podgrzybków marynowanych
1 garść listków pietruszki ozdobnej
kilka kropli oleju lnianego
Przygotowanie
- Awokado przekroić na pół, usunąć pestkę, wyjąć łyżką miąższ i rozgnieść go dokładnie widelcem na gładką pastę. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, cytrynę, sól oraz mielone płatki chili. Całość dokładnie wymieszać.
- Salami chips pokroić w paseczki. Podgrzybki wyjąć z zalewy, osuszyć i pokroić na mniejsze kawałki. Paprykę pokroić na cienkie paseczki. Odcedzić kukurydzę.
- W miseczce połączyć: Salami chips, paprykę, kukurydzę, grzybki, pietruszkę oraz dodać kilka kropli oleju lnianego. Sucharki posmarować pastą z awokado, a następnie nałożyć na nie zawartość miseczki.