GULASZ CIELĘCY Z CIECIERZYCĄ

GULASZ CIELĘCY Z CIECIERZYCĄ
90 minut
2 osoby
łatwe
Wydrukuj
Składniki

300 g cielęciny na gulasz
1 marchewka
4 pieczarki
1 cebula
1 ząbek czosnku
150 g fasolki szparagowej
100 g ciecierzycy konserwowej
kilka gałązek świeżego tymianku
1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku 
1 łyżeczka majeranku 
olej
500 ml bulionu warzywnego 
200 g pomidorów z puszki     
sól i pieprz
ryż jaśminowy jako dodatek
 

Przygotowanie
  1. Mięso pokroić w grubą kostkę. Zamarynować w oleju, soli, pieprzu, majeranku i papryce. Wrzucić do rondla. Dodać drobno posiekaną cebulę oraz czosnek. Smażyć około 5 minut. Zalać bulionem warzywnym.
  2. Całość dusić do miękkości (45-60 minut). Pod koniec gotowania dodać pozostałe warzywa i ciecierzycę. Gulasz podgrzewać do momentu, aż sos zgęstnieje. Podawać z ryżem jaśminowym.