JAJKA FASZEROWANE SZYNKĄ I PIECZARKAMI
Składniki
10 jajek
1 opakowanie szynki Sokołowskiej Kruchej Wędzonej Sokołów
400 g pieczarek
1/2 pęczka natki pietruszki
pęczek szczypiorku
cebula
sól i pieprz
panierka panko
majonez
Przygotowanie
- Na rozgrzanym oleju podsmażyć pokrojoną drobno cebulkę i pieczarki. Doprawić solą i pieprzem. Po chwili dodać pokrojoną w kostkę szynkę, podsmażyć do złotego koloru.
- Jajka ugotować na twardo, przekroić na pół razem ze skorupką, wydrążyć środek, zostawiając same skorupki. Jajka zetrzeć na tarce, wymieszać z pieczarkami, szynką, posiekana pietruszką i szczypiorkiem. Wymieszać z dwiema łyżkami majonezu. Przełożyć farsz do skorupek i obtoczyć w panko.
- Podsmażyć na rozgrzanej patelni, do uzyskania złotego koloru.