KOLOROWE GRZANKI Z HUMMUSEM

KOLOROWE GRZANKI Z HUMMUSEM
KOLOROWE GRZANKI Z HUMMUSEM
KOLOROWE GRZANKI Z HUMMUSEM
15 minut
4 osoby
łatwe
Składniki

8 kromek chleba wieloziarnistego 
oliwa z oliwek
1 opakowanie hummusu premium Z Gruntu Dobre
1/4 gruszki 
sok z 1 cytryny
1 łyżka płatków migdałowych
1/4 brzoskwini 
1 gałązka czerwonych porzeczek
2 jajeczka przepiórcze 
sól i świeżo mielony pieprz 
1/4 awokado 
1/8 zielonej papryki
1/8 czerwonej papryki
1 łyżeczka czarnuszki
rozmaryn, oregano, tymianek i natka pietruszki do dekoracji
 

Przygotowanie
  1. Na patelni rozgrzać oliwę. Wyłożyć kromki chleba i smażyć je przez 1-2 minuty z każdej strony (aż pieczywo stanie się złociste i chrupiące).
  2. Płatki migdałowe uprażyć na suchej patelni. Gruszkę, brzoskwinię i awokado pokroić w plasterki lub półksiężyce, a następnie skropić sokiem z cytryny.
  3. Na patelni rozgrzać oliwę i usmażyć jajka sadzone. Obie papryki pokroić w paski. 
  4. Grzanki posmarować hummusem. Na każdą kromkę wyłożyć ulubione dodatki: 
    • gruszka, płatki migdałowe, tymianek;
    • brzoskwinia, porzeczki, rozmaryn;
    • jajko sadzone, awokado, oregano, sól, świeżo mielony pieprz;
    • papryka czerwona i zielona, czarnuszka, natka pietruszki.