KOTLETY CIELĘCE Z WARZYWAMI
Składniki
4 kotlety z kością (każdy po 100 g)
4 ząbki czosnku
1/2 pęczka natki pietruszki
100 g cukinii
100 g papryki
8 zielonych szparagów
100 ml oliwy z oliwek
sól i pieprz
Przygotowanie
- Czosnek pokroić w cienkie plasterki. Natkę pietruszki drobno posiekać. Czosnek połączyć z natką pietruszki i oliwą z oliwek, a następnie wymieszać z kotlecikami cielęcymi. Mięso odłożyć na 30 minut.
- Cielęcinę obsmażyć na patelni na złoty kolor. Smażyć przez 5 minut z jednej strony.
- Cukinię i paprykę pokroić w plastry. Kotleciki przełożyć na drugą stronę, dodać pokrojone warzywa i smażyć przez 5 minut. Pod koniec smażenia dodać szparagi. Całość doprawić solą oraz pieprzem.