KOTLETY CIELĘCE Z WARZYWAMI

KOTLETY CIELĘCE Z WARZYWAMI
40 minut
2 osoby
łatwe
Wydrukuj
Składniki

4 kotlety z kością (każdy po 100 g)
4 ząbki czosnku
1/2 pęczka natki pietruszki
100 g cukinii 
100 g papryki 
8 zielonych szparagów
100 ml oliwy z oliwek 
sól i pieprz
 

Przygotowanie
  1. Czosnek pokroić w cienkie plasterki. Natkę pietruszki drobno posiekać. Czosnek połączyć z natką pietruszki i oliwą z oliwek, a następnie wymieszać z kotlecikami cielęcymi. Mięso odłożyć na 30 minut. 
  2. Cielęcinę obsmażyć na patelni na złoty kolor. Smażyć przez 5 minut z jednej strony. 
  3. Cukinię i paprykę pokroić w plastry. Kotleciki przełożyć na drugą stronę, dodać pokrojone warzywa i smażyć przez 5 minut. Pod koniec smażenia dodać szparagi. Całość doprawić solą oraz pieprzem.