![](/sites/default/files/styles/max_1920/public/config_default_image/themes/theme/images/optimized/recipe-header-def.png?itok=jwOzLrcF)
KOTLETY MIELONE NADZIEWANE SEREM I SUSZONYMI POMIDORAMI
![KOTLETY MIELONE NADZIEWANE SEREM I SUSZONYMI POMIDORAMI](/sites/default/files/styles/recipe_img/public/images_recipe/kotlety_mielone_nadziewane_serem_i_suszonymi_pomidorami_0.jpg.png?itok=xv7jrvxP)
40 minut
4-6 osób
łatwe
Wydrukuj
Składniki
1 kg mielonego mięsa wieprzowego Sokołów Uczta
1 kajzerka (najlepiej czerstwa)
1 szklanka mleka
2 ząbki czosnku
2 cebule
1 jajko
4 łyżki bułki tartej
50 g sera pleśniowego
ok. 6 suszonych pomidorów
olej do smażenia
sól, pieprz
Przygotowanie
- Kajzerkę namoczyć w mleku i odcisnąć. Cebulę i czosnek drobno posiekać. Mięso wyrobić dokładnie z kajzerką, czosnkiem, cebulą i jajkiem. Doprawić solą i pieprzem.
- Z masy mięsnej formować niewielkie kotlety. Do środka każdego z nich włożyć kawałek suszonego pomidora i sera pleśniowego. Przykryć dokładnie mięsem. Kotlety obtoczyć w bułce tartej i smażyć na złoty kolor. Podawać z ziemniaczanym purée i marchewką z groszkiem.