MUFFINY JAJECZNE Z SZYNKĄ, BOCZKIEM I KABANERO

MUFFINY JAJECZNE Z SZYNKĄ, BOCZKIEM I KABANERO
MUFFINY JAJECZNE Z SZYNKĄ, BOCZKIEM I KABANERO
20 minut
12 osób
łatwe
Składniki

1/2 opakowania szynki Sokołowskiej Kruchej Sokołów
1 opakowanie  boczku surowego wędzonego w kostce Sokołów
1 opakowanie Kabanero kabanosy w przyprawie pieprzowo-czosnkowej
1 cebula średniej wielkości
1/2 kg mąki
3 jajka
50 g drożdży
300 ml ciepłego mleka
sól i pieprz
pół pęczka natki pietruszki
olej do smażenia
 

Przygotowanie
  1. Na rozgrzanym oleju podsmażyć do uzyskania złotego koloru pokrojoną w kostkę cebulę, szynkę, Kabanero oraz boczek. Doprawić solą i pieprzem.
  2. Do miski wsypać mąkę, wbić jajka, dodać drożdże oraz delikatnie podgrzane mleko. Wymieszać wszystkie składniki razem na jednolitą masę.
  3. Dodać przygotowaną wcześniej wędlinę oraz posiekaną natkę pietruszki. Wymieszać. 
  4. Przygotowaną masę wyłożyć do 3/4 wysokości foremek.
  5. Piec 30 minut w temperaturze 160°C z termoobiegiem.