MUFFINY JAJECZNE Z SZYNKĄ, BOCZKIEM I KABANERO
Składniki
1/2 opakowania szynki Sokołowskiej Kruchej Sokołów
1 opakowanie boczku surowego wędzonego w kostce Sokołów
1 opakowanie Kabanero kabanosy w przyprawie pieprzowo-czosnkowej
1 cebula średniej wielkości
1/2 kg mąki
3 jajka
50 g drożdży
300 ml ciepłego mleka
sól i pieprz
pół pęczka natki pietruszki
olej do smażenia
Przygotowanie
- Na rozgrzanym oleju podsmażyć do uzyskania złotego koloru pokrojoną w kostkę cebulę, szynkę, Kabanero oraz boczek. Doprawić solą i pieprzem.
- Do miski wsypać mąkę, wbić jajka, dodać drożdże oraz delikatnie podgrzane mleko. Wymieszać wszystkie składniki razem na jednolitą masę.
- Dodać przygotowaną wcześniej wędlinę oraz posiekaną natkę pietruszki. Wymieszać.
- Przygotowaną masę wyłożyć do 3/4 wysokości foremek.
- Piec 30 minut w temperaturze 160°C z termoobiegiem.