OMLET Z SZYNECZKĄ, KUKURYDZĄ I PAPRYKĄ
Składniki
1 opakowanie szyneczki drobiowej Sokoliki
4 jajka
1/2 czerwonej papryki
4 łyżki kukurydzy z puszki
2 łyżki posiekanego szczypiorku
sól i pieprz
olej do smażenia
Przygotowanie
- Szyneczkę i paprykę pokroić w kostkę. Jajka wbić do miski i wymieszać. Dodać szyneczkę, paprykę, kukurydzę i 1 łyżkę szczypiorku. Doprawić solą i pieprzem.
- Na dużej teflonowej patelni rozgrzać niewielką ilość oleju, a następnie wlać masę jajeczną. Przykryć pokrywką i smażyć, aż jajka się zetną. Omlet delikatnie odwrócić na drugą stronę i jeszcze przez chwilę smażyć.
- Omlet przełożyć na talerz i posypać pozostałym szczypiorkiem.