OSSOBUCO Z DUSZONYMI WARZYWAMI
Składniki
                  2 porcje giczy cielęcej
1 marchewka
1 pietruszka
1 cebula
3 ząbki czosnku 
400 g pomidorów z puszki 
100 ml czerwonego wina
mąka kukurydziana do obtoczenia mięsa
oliwa z oliwek 
300 ml bulionu warzywnego
sól i pieprz
 
Przygotowanie
                  - Czosnek obrać i posiekać w plasterki. Warzywa pokroić w plastry. Mięso oprószyć solą oraz pieprzem, po czym obtoczyć w mące kukurydzianej. Obsmażyć na rozgrzanej oliwie na złoty kolor.
 - Cielęcinę przełożyć na talerz, a do naczynia, w którym smażyło się mięso, dodać czosnek oraz cebulę. Krótko smażyć. Następnie dołożyć pozostałe warzywa. Smażyć przez 10 minut.
 - Do podsmażonych warzyw dodać mięso, czerwone wino, bulion i pomidory. Dusić pod przykryciem do miękkości mięsa. Na sam koniec doprawić solą oraz pieprzem.
 
    


