PASZTECIKI Z PASZTETEM NATURRINO, KOZIM SEREM I ŻURAWINĄ

PASZTECIKI Z PASZTETEM NATURRINO, KOZIM SEREM I ŻURAWINĄ
PASZTECIKI Z PASZTETEM NATURRINO, KOZIM SEREM I ŻURAWINĄ
10 minut
12 osób
łatwe
Składniki

2 opakowania ciasta francuskiego 
2 opakowania pasztetu pieczonego Naturrino
300 g żurawiny całej w słoiku
1 żółtko
100 g koziego sera
 

Przygotowanie
  1. Opakowanie ciasta francuskiego rozłożyć i posmarować rozbitym żółtkiem. Ukroić 12 kwadracików z pasztetu i rozłożyć je odpowiednio na cieście. Na każdą część nałożyć łyżeczkę żurawiny oraz niewielki kawałek koziego sera. Nakryć całość drugim płatem ciasta. Zlepić ciasto ze sobą, pokroić na 12 osobnych pasztecików. Posmarować górę rozbitym żółtkiem. 
  2. Piec ok 15-20 minut w temperaturze 180°C z termoobiegiem.