PASZTET W GALARECIE ŻURAWINOWEJ

PASZTET W GALARECIE ŻURAWINOWEJ
150 minut
8 osób
łatwe
Składniki

4 łyżeczki żelatyny
1 kostka bulionu warzywnego
300 g żurawiny do mięs
gałązka świeżego rozmarynu
1 kg pasztetu „Naturrino” Sokołów
 

Przygotowanie
  1. Żelatynę namoczyć w 100 ml zimnej wody. Bulion rozpuścić w 300 ml gorącej wody i wymieszać z żelatyną. Dodać żurawinę i posiekany rozmaryn, dobrze wymieszać i ostudzić. 
  2. Część galarety wylać na dno formy pasztetowej i odstawić do stężenia. Następnie wyłożyć pasztet i zalać pozostałą galaretą tak, aby sporo żurawiny i galarety było również na wierzchu.
  3. Całość wstawić do lodówki do całkowitego zastygnięcia. Przed podaniem pasztet delikatnie odkroić nożem, wyjąć z formy i pokroić w grube plastry.