PASZTET Z SOSEM TATARSKIM

PASZTET Z SOSEM TATARSKIM
15 minut
4 osoby
łatwe
Wydrukuj
Składniki


1 opakowanie pasztetu 
4 ogórki konserwowe 
1 mała cebula
4 łyżki marynowanych grzybów (podgrzybków, prawdziwków lub pieczarek)
1 łyżka musztardy francuskiej 
5 łyżek majonezu
sól i pieprz
kiełki do dekoracji (np. rzeżuchy) 
 

Przygotowanie
  1. Ogórki, cebulę oraz grzyby drobno posiekać i wrzucić do miski. Do składników dodać musztardę oraz majonez i dobrze wymieszać. 
  2. Całość doprawić solą i pieprzem do smaku. Gotowy sos przechowywać w lodówce. 
  3. Pasztet pokroić w plastry i ułożyć na talerzu. Polać schłodzonym sosem tatarskim i udekorować kiełkami.