SAŁATKA Z BRZOSKWINIĄ I SZPINAKIEM

SAŁATKA Z BRZOSKWINIĄ I SZPINAKIEM
SAŁATKA Z BRZOSKWINIĄ I SZPINAKIEM
15 minut
2 osoby
łatwe
Składniki

Sałatka: 

1/2 opakowania pasty z białej fasoli Z Gruntu Dobre
1 garść liści szpinaku
5 liści sałaty dębowej
2 brzoskwinie ciasteczkowe
1 papryka spiczasta
3 sezamki    
1/2 czerwonej cebuli

Dressing:

4 łyżki oleju ryżowego
1 ząbek czosnku 
1 łyżka octu winnego
1/2 łyżeczki ostrej musztardy
1 łyżeczka miodu
sól i świeżo mielony pieprz
 

Przygotowanie
  1. Czosnek przecisnąć przez praskę, a następnie mieszać z pozostałymi składnikami dressingu do uzyskania sosu o jednolitej konsystencji. Od listków szpinaku oderwać twarde łodyżki. Listki posmarować pastą z fasoli, zwinąć, tworząc ruloniki, a następnie ostrym nożem przekroić na pół. 
  2. Paprykę pozbawić gniazda nasiennego, po czym pokroić na plasterki. Brzoskwinie ciasteczkowe pokroić na mniejsze cząstki, np. półksiężyce. Cebulę posiekać w drobną kostkę.
  3. Na półmisek wyłożyć podzieloną na mniejsze kawałki sałatę dębową, ruloniki z pastą z fasoli, paprykę i brzoskwinię. Całość polać dressingiem i posypać połamanymi na małe kawałki sezamkami oraz cebulą.