SAŁATKA Z CHRUPIĄCYM BOCZKIEM I PARMEZANEM
Składniki
1 opakowanie boczku surowego wędzonego Sokołów
1 opakowanie mieszkanki sałat
4 łyżki majonezu
2 łyżki miodu
50 g anchois
100 g parmezanu
garść grzanek
1 ząbek czosnku
2 jajka
sól i pieprz
Przygotowanie
- Boczek surowy wędzony usmażyć na patelni lub piec w piekarniku rozgrzanym do temperatury do 180°C przez 15 minut.
- Zblendować anchois. Do majonezu dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, miód, parmezan oraz anchois. Doprawić solą i pieprzem. Dokładnie wymieszać.
- Miks sałat wymieszać z przygotowanym sosem. Sałatkę posypać grzankami, parmezanem oraz kawałkami boczku. Na wierzchu wyłożyć ugotowane jajka.