SMAKOWITE DIPY DO KABANOSÓW
Składniki
1 opakowanie kabanosów francuskich Sokołów
200 ml sosu pomidorowego lub ketchupu
4-5 sztuk pomidorów suszonych
1 opakowanie jogurtu greckiego
3 ząbki czosnku
1/2 pęczka natki pietruszki
1 opakowanie białego sera kanapkowego
1 opakowanie sera pleśniowego
sól i pieprz
Przygotowanie
- Przyrządzić sos pomidorowy: suszone pomidory drobno posiekać i dodać do sosu pomidorowego lub ketchupu. Wymieszać.
- Przygotować sos czosnkowy: czosnek i natkę pietruszki posiekać, a następnie połączyć z jogurtem greckim. Doprawić solą i pieprzem.
- Zrobić sos serowy: do sera kanapkowego dodać drobno pokrojony ser pleśniowy. Doprawić solą i pieprzem. Składniki dobrze wymieszać.
- Przygotowane sosy podawać jako dodatek do kabanosów.