TACOS Z AWOKADO I POMIDORAMI

TACOS Z AWOKADO I POMIDORAMI
30 minut
4 osoby
łatwe
Wydrukuj
Składniki

1 opakowanie mięsa wieprzowego z papryką, marchewką, czerwoną fasolą i przyprawami Sokołów
8 gotowych muszli kukurydzianych do tacos
1 łyżka przyprawy do tacos
2 pomidory (najlepiej 1 czerwony i 1 żółty)
1 awokado
1 mała cebula 
1 mała sałata rzymska
4 łyżki śmietany 18% lub gęstego jogurtu
2-3 łyżki listków kolendry
1 cytryna
oliwa
sól i pieprz
 

Przygotowanie
  1. Na patelni rozgrzać niewielką ilość oliwy, dodać mięso i przyprawę do tacos. Smażyć, mieszając, aż mięso będzie złociste. 
  2. Pomidory, awokado i cebulę pokroić w drobną kostkę, po czym przełożyć do miski. Dodać 1 łyżkę oliwy, 1 łyżkę soku z cytryny oraz posiekaną kolendrę. Składniki wymieszać i doprawić solą i pieprzem. Sałatę posiekać. 
  3. Muszle do tacos napełnić sałatą, mięsem, salsą i śmietaną lub gęstym jogurtem. Podawać z cząstkami cytryny.