TARTA Z BIAŁĄ KIEŁBASĄ NATURRINO
Składniki
Spód do tarty:
300 g mąki
100 ml wody
150 g masła
1 łyżeczka soli
Farsz tarty:
2 cebule
1 opakowanie kiełbasy białej Naturrino
olej
300 ml śmietanki 30%
3 jaja
sól i pieprz
tymianek
Przygotowanie
- Zagnieść wszystkie składniki spodu do tarty. Ciastem wylepić formę. Piec 15 minut w temperaturze 180°C.
- Obraną cebulę posiekać w piórka. Podsmażyć na rozgrzanym oleju. Doprawić solą i pieprzem. Kiełbasę pokroić w plasterki i dodać do podsmażonej cebuli.
- Do śmietanki wbić jajka, doprawić solą i pieprzem. Roztrzepać całość widelcem.
- Na upieczony spód wylać wymieszane ze śmietaną jajka. Wyłożyć podsmażoną z cebulką kiełbasę.
- Na górze ułożyć kilka gałązek tymianku.
- Piec w temperaturze 180°C z termoobiegiem ok. 15 minut.