TARTA Z BIAŁĄ KIEŁBASĄ NATURRINO

TARTA Z BIAŁĄ KIEŁBASĄ NATURRINO
TARTA Z BIAŁĄ KIEŁBASĄ NATURRINO
25 minut
8 osób
łatwe
Składniki

Spód do tarty:

300 g mąki
100 ml wody
150 g masła
1 łyżeczka soli

Farsz tarty:

2 cebule
1 opakowanie kiełbasy białej Naturrino
olej
300 ml śmietanki 30%
3 jaja
sól i pieprz
tymianek
 

Przygotowanie
  1. Zagnieść wszystkie składniki spodu do tarty. Ciastem wylepić formę. Piec 15 minut w temperaturze 180°C.
  2. Obraną cebulę posiekać w piórka. Podsmażyć na rozgrzanym oleju. Doprawić solą i pieprzem. Kiełbasę pokroić w plasterki i dodać do podsmażonej cebuli.
  3. Do śmietanki wbić jajka, doprawić solą i pieprzem. Roztrzepać całość widelcem.
  4. Na upieczony spód wylać wymieszane ze śmietaną jajka. Wyłożyć podsmażoną z cebulką kiełbasę.
  5. Na górze ułożyć  kilka gałązek tymianku.
  6. Piec w temperaturze 180°C z termoobiegiem ok. 15 minut.