Tarta z Foodbolówkami, gruszką i serem pleśniowym

Całość
50 minut
Pieczenie: 
30 minut
Ilość osób
6 osób
Skomplikowanie
łatwe
Składniki: 

1 opakowanie Foodbolówek
1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego
1 gruszka
1 por
1 opakowanie sera z niebieską pleśnią
2 łyżki posiekanego tymianku
1 czubata łyżka majonezu
2 łyżeczki musztardy
sól i pieprz
olej do smażenia

 

Przygotowanie: 
  1. Majonez wymieszać z musztardą. Na blaszce do pieczenia rozłożyć ciasto francuskie, zwinąć brzegi i docisnąć widelcem. Środek ciasta posmarować majonezem z musztardą. 
  2. Por oczyścić, pokroić na małe kawałki i podsmażyć na patelni. Gruszki pokroić na plasterki. 
  3. Na cieście rozłożyć plasterki gruszek, por, Foodbolówki i rozdrobniony ser pleśniowy. Wierzch posypać posiekanym tymiankiem. 
  4. Całość wstawić do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180°C. Piec około 30 minut, aż wierzch ciasta się pięknie zarumieni.