WIELKANOCNE ROLADKI
Składniki
1 opakowanie szynki Sokołowskiej Kruchej Sokołów
2 łyżki twarogu sernikowego
2 łyżki serka śmietankowego kanapkowego
3 łyżki orzeszków ziemnych
1/2 mango
1 cebula czerwona
2/3 szklanki groszku mrożonego
sól, mielone płatki chili
Przygotowanie
- Twaróg połączyć z serkiem śmietankowym.
- Mango i cebulę pokroić w drobną kostkę. Groszek gotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Orzeszki drobno posiekać i uprażyć na suchej patelni.
- Plastry szynki wyjąć z opakowania. Na dużej desce rozłożyć po dwa plastry tak, aby na siebie nachodziły dłuższym bokiem i osuszyć je przykładając listek ręcznika papierowego. Osuszone plastry pokryć połową masy serowej, obsypać mielonymi płatkami chili oraz solą. Wyłożyć połowę ilości przygotowanego mango, cebuli, orzeszków oraz groszku. Całość ściśle i jednocześnie delikatnie (uważając aby nie porwać szynki) zawinąć w roladę i pokroić bardzo ostrym nożem na plasterki. Wyłożyć na deskę/półmisek. Czynność powtórzyć z dwoma pozostałymi plastrami.