WIELKANOCNE TARTALETKI W TRZECH ODSŁONACH
Składniki
opakowanie kruchego ciasta
Farsz I:
1/2 opakowania szynki sarmackiej Sokołów
5 suszonych fig
opakowanie serka śmietankowego
sól i pieprz
Farsz II:
1 opakowanie hummusu z czarnuszką Z Gruntu Dobre
Farsz III:
1 opakowanie pasztetu pieczonego Naturrino
3 łyżki majonezu
pół pęczka natki pietruszki
Przygotowanie
Farsz I: Wymieszać pokrojone drobno figi, szynkę sarmacką i serek. Doprawić solą i pieprzem.
Farsz III: Wymieszać pasztet, majonez i posiekaną drobno natkę pietruszki.
Foremki na tarteletki wylepić kruchym ciastem i piec ok. 15-20 minut w temperaturze 180°C.
Każdy farsz przełożyć do rękawa cukierniczego i wypełnić upieczone spody.
Gotowe tartaletki udekorować wg uznania.