WRAPY WARZYWNE Z HUMMUSEM
Składniki
1 opakowanie hummusu premium Z Gruntu Dobre
2 chlebki naan lub placki tortilli (pszennej lub kukurydzianej)
1 marchewka
1 ogórek
1/2 papryki czerwonej
1/2 papryki żółtej
1 łyżka oliwy z oliwek
szczypta słodkiej lub ostrej papryki
szczypta białego sezamu do dekoracji
Przygotowanie
- Warzywa umyć i obrać, a następnie za pomocą obieraczki pokroić w cienkie plasterki. Chlebki naan lub tortille posmarować cienką warstwą hummusu (chlebki naan należy wcześniej przekroić na pół w taki sposób, by powstał cienki placek). Następnie na pieczywie ułożyć warzywa.
- Całość zwinąć, uzyskując ciasne rulony, po czym pokroić je na ukos. Przed podaniem wrapy udekorować sezamem.
- Pozostały hummus przełożyć do szklanej miseczki, polać niewielką ilością oliwy z oliwek i posypać szczyptą ostrej lub słodkiej papryki. Podawać jako dodatek do wrapów.