ZAKRĘCONE PARÓWKI NA PATYKU
Składniki
1 opakowanie parówek z szynki Sokołów
6 patyczków do szaszłyków
1 ogórek
1 mała cebula
1 pomidor
2 garście rukoli
1 łyżka płynnego miodu
1 łyżka musztardy
1 łyżka soku z cytryny
2 łyżki oliwy z oliwek
sól i pieprz
Przygotowanie
- Parówki wyjąć z opakowania i nabić na patyczki do szaszłyków, a następnie lekko ponacinać i ułożyć na grillu lub patelni grillowej. Grillować z każdej strony po 5 minut (aż do lekkiego zbrązowienia skórki).
- Ogórek, cebulę i pomidor pokroić w półplasterki, a następnie połączyć z rukolą.
- Przygotować sos: w miseczce wymieszać musztardę, miód, sok z cytryny i oliwę z oliwek. Warzywa polać dressingiem, a następnie doprawić solą i pieprzem. Gotową sałatkę podawać jako dodatek do parówek.